Als u zelfstandige zonder personeel bent (ZZP’er), dan is het niet altijd nodig om een eigen kantoor te hebben. Soms kan het wel handig zijn om bijvoorbeeld een plek te hebben waar met klanten afgesproken kan worden. Daarnaast is het prettig als er een werkruimte is waar in alle rust gewerkt kan worden. Veel zelfstandige werken vanaf de keukentafel, maar dit is verre van ideaal.

Steeds meer flexibele kantoorruimtes te huur voor zelfstandigen

kantoor huren

Steeds vaker huren zelfstandigen (tijdelijk) een kantoorruimte.

Er zijn bedrijven die hier handig op inspelen. Zo zijn er veel kantoorruimtes die bijvoorbeeld voor een korte periode gehuurd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld per uur of per dagdeel. Zo kan een zelfstandige bijvoorbeeld met een klant afspreken om bepaalde zaken door te nemen. Vaak is dan alles inbegrepen, denk daarbij aan de koffie en andere drankjes.

Dit is natuurlijk een goede ontwikkeling. Er zijn veel zelfstandige en daar komt bij dat er veel kantoorpanden zijn die niet tot hun volle potentie gebruikt worden. Alhoewel het voor een eigenaar van een kantoorpand vaak interessanter is om het gehele gebouw te verhuren aan 1 huurder, wordt er ook handig ingespeeld om de groeiende vraag voor kleinere kantoorruimtes. Veel zelfstandige maken hier inmiddels van gebruik. Soms voor een vast kantoor (de prijzen vallen ook behoorlijk mee) en soms voor enkele uren om een presentatie aan een klant of potentiƫle klant te geven.

Debiteurenbeheer van zelfstandigen vaak ook onprofessioneel ingericht

Iets waar de zelfstandige zonder personeel nog wel iets kan verbeteren is het beheer van zijn of haar debiteuren. Als een zelfstandige een openstaande factuur heeft, dan wordt hier niet altijd goed op gereageerd. De klant wordt bijvoorbeeld niet herinnerd aan de openstaande factuur of er wordt geen aanmaning verstuurd. Hier is dus ruimte voor verbetering, want ook een zelfstandige heeft recht op een tijdige betaling. Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om een incassobureau in te schakelen, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Comments are closed.

Post Navigation