Veel mensen zijn wel bekend met de ingreep die de borstvergroting heet. Een ingreep met als doel om een grotere boezem te krijgen. De ingreep is redelijk populair in zowel Nederland als Belgiƫ en ook een stuk meer geaccepteerd de laatste jaren. Toch is er ook een groep vrouwen die juist het tegenovergestelde van de borstvergroting overweegt, namelijk een zogenaamde borstverkleining.

Waarom een borstverkleining?

Wanneer een vrouw grote borsten heeft, kan dit bepaalde problemen geven. Bijvoorbeeld tijdens het werk of tijdens het sporten. De borsten zijn zwaar en door inspanning tijdens de sport kan iemand bijvoorbeeld last van de schouders, nek en boven rug krijgen. Niet prettig. Daarnaast kunnen de borsten de vrouw beperken in de bewegingsvrijheid en al met al kan iemand overwegen om de borsten te laten verkleinen. De borstverkleining kan een uitkomst zijn in dit soort gevallen.

Manieren waarop borsten verkleind kunnen worden

vrouwen bhTen eerste is er in sommige gevallen de mogelijkheid om via liposuctie de borsten te verkleinen. Een voordeel hiervan is dat er weinig littekens overblijven nadat de borstverkleining is afgerond. Het is echter enkel mogelijk om de borsten te verkleinen via een liposuctie als er veel vetweefsel aanwezig is in de borsten.

Wanneer een liposuctie niet mogelijk is, kan er middels een operatieve ingreep een borstverkleining worden gerealiseerd. Via een snede in de borsten wordt er vetweefsel, klierweefsel en huid verwijderd. Ook wordt de tepel op een andere locatie geplaatst. Hoe het weefsel precies verwijderd wordt (waar de incisie gemaakt wordt) is afhankelijk van de hoeveelheid weefsel die verwijderd moet worden. Er zal altijd gekozen worden voor de plek waar de minste littekens zichtbaar zullen zijn.

Risico’s

Een chirurgische ingreep is nooit zonder risico’s. Tijdens een gesprek bij een kliniek zullen deze risico’s ook besproken worden met een arts. Het is aan u om deze risico’s te overwegen. Denk er wel goed over na voordat u een ingreep overweegt en laat u adviseren door een arts.

Comments are closed.

Post Navigation