Sieraden van barnsteen worden de laatste jaren steeds populairder. De populariteit van de stenen kan met verschillende redenen worden verklaard. Ten eerste is het een product dat echt de schoonheid van de natuur aantoont.

barnsteen sieraden

Een hanger gemaakt van het materiaal barnsteen.

Dit is natuurlijk ook het geval bij andere edelstenen zoals diamanten of robijnen, maar barnstenen zijn werkelijk allemaal uniek. Geen enkele barnsteen is hetzelfde of ziet er ook maar lichtelijk hetzelfde uit. Vandaar dat mensen dol zijn op sieraden met deze stenen omdat ze dan werkelijk iets unieks hebben.

Bovendien zijn sieraden met barnsteen ook een stuk goedkoper dan eerdergenoemde edelstenen. Doordat het steen een stuk goedkoper is kan een sieradenmaker ook een stuk creatiever zijn in het vervaardigen van sieraden. Sieraden van barnsteen kom je in de meest bijzondere vormen tegen. Mocht u nog oude sieraden van het materiaal hebben, dan kunt u barnsteen inwisselen voor contant geld, er zijn gespecialiseerde inkopers die hier veel interesse in hebben.

Wat is barnsteen?

Barnsteen is een fossiel hars. Het is gemaakt van het hars dat door coniferen wordt geproduceerd. Dit hars komt uit kleine en grote scheuren van de bomen. Wanneer het hars echter uit de boom komt is het zacht en kunnen hier absoluut geen sieraden uit vervaardigd worden. Barnsteen is dan ook dit coniferen hars wat al miljoenen jaren oud is. Doordat het hars in bepaalde omstandigheden in de aarde bewaard is gebleven is het steenhard geworden en kunnen er sieraden van gemaakt worden. Toen het hars echter nog zacht was heeft het ook kunnen voorkomen dat planten of kleine dieren aan het hars zijn blijven hangen. Om deze reden is geen enkele barnsteen hetzelfde. Het kan zelfs voorkomen dat een fossiel van een dier al die jaren in het hars is blijven zitten en perfect bewaard is gebleven.

Comments are closed.

Post Navigation