De neus is een onderdeel van het gezicht waar je gewoon niet omheen kunt. De neus staat in het midden van het gezicht en valt dus voor de buitenwereld direct op. Een neus kan ook een effect hebben op hoe de rest van het gezicht eruit ziet. Sommige mensen zijn dan ook niet tevreden met hun neus. Er zit bijvoorbeeld een bobbel op de neus of de neus staat scheef. Dit zijn allemaal dingen die tegen kunnen staan bij sommige mensen. Als dit het geval is, dan is het best wel vervelend. Want de neus heb je zo meegekregen en daar is weinig aan te veranderen.

Plastische chirurgie neuscorrectie

Toch is er een mogelijkheid en die is te vinden in de plastische chirurgie. Deze ingreep heet de Neuscorrectie, welke meestal in een kliniek wordt uitgevoerd. Het is een ingrijpende ingreep, die veel ervaring vereist van een plastisch chirurg. Naast dat het een ingreep is die veel ervaring vereist, is het tevens belangrijk dat men kijkt naar de stand van de neus. Het is bijvoorbeeld van groot belang dat de neus zodanig wordt aangepast dat deze bij de rest van het gezicht past. Hier zijn computerprogramma’s voor beschikbaar die meestal in een kliniek aanwezig zijn.

Altijd een risico

Alhoewel plastisch chirurgen steeds meer ervaring krijgen in dergelijk ingrepen, blijft een operatie altijd en risico. Ook wanneer het om cosmetische operaties gaat is het belangrijk om goede voorlichting van een arts of plastisch chirurg te ontvangen. De beslissing blijft altijd die van jezelf, maar laat je goed voorlichten door mensen met verstand van de risico’s.

Comments are closed.

Post Navigation