De kans is groot dat u wel eens heeft gehoord over beleggen. Of investeren op ‘de beurs’, is een term die nog wel eens gebruikt wordt. Er zijn vele bedrijven waar aandelen van gekocht kunnen worden. Er zijn echter ook mogelijkheden om te investeren in goud. U kent het wel, dat edelmetaal dat verwerkt wordt in sieraden. Het materiaal is veel geld waard en wordt door beleggers vaak als een stabiele investering gezien. Maar welke manieren van investeren in goud zijn er eigenlijk? Wij geven een overzicht.

2 opties om te beleggen in goud

Als u wil beleggen in goud, dan zijn er eigenlijk 2 mogelijkheden. De eerste optie is om fysiek goud aan te kopen. De andere optie is om te beleggen in goud ‘op papier’. Hoe dat precies werkt wordt later duidelijk, laten we het eerst eens hebben over investeren in fysiek goud.

Fysiek goud kopen is niets anders dan het aanschaffen van een gouden staaf en die zelf opbergen of op laten bergen in een kluis (bijvoorbeeld in een bank). Het is natuurlijk wel erg spannend om dit allemaal te gaan doen, dat aanschaffen van goud. Vaak wordt goud op papier dan ook aangeraden, maar dit geeft uiteraard geen enkele garantie. Nu is een garantie met beleggingen nooit te geven, maar bij fysiek goud heeft u altijd nog het goud zelf in handen.

Wanneer de GOUDPRIJS is gestegen kunt u overwegen om het goud te verkopen tegen de dan geldende goudprijs en zo kan de winst behaald worden. In sommige landen zoals Singapore wordt fysiek goud tegen een goede prijs aangeboden, maar ook in Nederland of Europa zijn er bedrijven die zich specialiseren in de verkoop van goudstaven of munten.

Alhoewel dat aankopen van fysiek goud dan misschien wel erg stoer klinkt, kiezen veel particuliere beleggers ervoor om te beleggen met goud op papier. Vaak gaat het hier om certificaten die een bepaalde hoeveelheid vertegenwoordigen. De goudstaven liggen dus niet in de woning (of andere locatie van de beleggers) opgeslagen, maar het gaat om papier goud.

Comments are closed.

Post Navigation