Het leven van tegenwoordig heeft vaak een stuk minder beweging dan dat het vroeger het geval was. Men zit meer, bijvoorbeeld op het werk. En er wordt veel minder in de buitenlucht gezeten. Doordat er weinig bewogen wordt, zijn er veel klachten die mensen ontwikkelen. Mensen hebben bijvoorbeeld pijn in de gewrichten of de rug. Ook kan zwaarlijvigheid ervoor zorgen dat mensen klachten ontwikkelen. Wanneer mensen veel last hebben van pijn, zijn er mensen zoals Vrij van Pijn die mogelijk kunnen helpen.

Extra beweging zeker ook aan te raden

beweging is goedOok met extra beweging en een beter voedingspatroon kan dit worden verminderd. Het is in ieder geval belangrijk om gezond te eten. Regelmatig fruit eten en veel water drinken. Water is zeer belangrijk voor gezonde gewrichten en een gezond lichaam. Ons lichaam bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit water. De afvalstoffen moeten worden afgevoerd en er moet regelmatig nieuw water worden aangevuld. Drink daarom voldoende. Als u dorst krijgt, bent u namelijk eigenlijk al te laat!

Een doorverwijzing van de huisarts

Als u veel last heeft van bepaalde pijnklachten, is het altijd verstandig om een dokter te bezoeken. Misschien wordt u doorverwezen naar bijvoorbeeld de een fysiotherapeut of een specialist. Met de juiste voeding, oefeningen en beweging kunnen veel klachten worden verminderd. Ook is het belangrijk eens te kijken naar waar de klachten door ontstaan. Als u bijvoorbeeld vaak last van de nek of de rug krijgt op het moment dat u achter een computer zit, dan kan een betere houding mogelijk ook de oplossing zijn. Zo hoeft u zich niet in bochten te wringen om goed te zitten achter de computer, dit kan de klachten mogelijk verminderen.

Er zijn in de alternatieve sector ook diverse mogelijkheden als het op pijnbestrijding aankomt. Zo is er acupunctuur, handoplegging en diverse andere zaken. Sommige mensen hebben er baad bij, anderen niet. Het kan mogelijk voor u iets betekenen. Veel zorgverzekeraars hebben ook een vergoeding voor de alternatieve behandelingen (zeker als u aanvullend verzekerd bent).

Comments are closed.

Post Navigation